- 1h:15m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
cukr krupice
|
180 g |
polohrubá mouka pšeničná
|
150 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 sáčku |
olej
|
6 lžic |
Náplň | |
mražené borůvky
|
500 g |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
2 kusy |
cukr krupice
|
2 lžíce |
Jogurtová vrstva | |
bílý jogurt smetanový
|
500 g |
voda vlažná
|
125 ml |
borůvky
|
50 g |
cukrářské zdobení
|
15 g |
ztužovač šlehačky
|
100 g |
Postup přípravy
-
Těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
-
Náplň: Borůvky necháme mírně rozmrazit, pak rozmixujeme. Dolijeme vodu do celkového objemu ¾ l.
Trochu vody odlijeme stranou a rozmícháme v ní oba pudinkové prášky. Borůvky uvedeme do varu a
přimícháme pudink. Vaříme do zhoustnutí. Osladíme podle chuti a ještě horké nalijeme na upečený plát těsta. Necháme vychladnout.
-
Zeesan rozmícháme s vodou a hned přišleháme do jogurtu. Osladíme podle chuti a naneseme na vychladlou borůvkovou náplň. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe do rána. Potom nakrájíme a dozdobíme podle vlastní fantazie.
Makronutrienty
63%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 878 kJ | 778 kJ |
Kalorická hodnota | 210 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,1 g
11,2 g |
21,4 g
9,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,41 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
3,1 g |
9,54 g
2,75 g |
Bílkoviny | 3,65 g | 3,23 g |
Sůl | 0,234 g | 0,207 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů