Batátový quiche s pórkem a špenátem

Batátový quiche s pórkem a špenátem 1 další fotka

Nešetřete na pórku ani špenátu, vitamíny se hodí i v tomto nízkosacharidovém bezmasém jídle :).

Děkujeme za skvělý jarní recept Jozefu Kabátovi :)

Postup přípravy

  1. Nahrubo nastrouhat batáty, vyšlehat vejce, trochu osolit, opepřit a smíchat dohromady. Přendat do formy 26 cm na pečící papír (lépe půjde vyklopit) a lžicí uhladit i s okraji, aby se později udržela tekutá náplň v korpusu. Korpus jsem pekl na horkovzduch 25 minut na 180 °C.

  2. Nechal jsem vychladnout, otočil na talíř a sloupnul opatrně papír. Zpět překlopil, ale do dortové formy (také 26 cm) s vyšším okrajem. Na korpus pokladl nakrájený pórek na kolečka, pokrájený špenát a zalil vyšlehanou směsí z vajec, smetany, smetanového sýra, soli a pepře. Nakonec posypal nahrubo nastrouhanou goudou a pekl dalších 25 minut na 180 °C.

  3. Koláč jsem nechal vychladit v pokojové teplotě přes noc. Po vychladnutí drží tvar a lépe se nakrájí. Přiložil jsem i fotodokumentaci, aby bylo vidět, že není třeba šetřit pórkem, ani špenátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte