Je to luxusní, rychlé a moc dobré lowcarb jídlo.
Další recepty zde:
https://www.instagram.com/p/CbcZAGjjlOb/...
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelné placky | |
---|---|
kysané bílé zelí
|
500 g |
vajíčka
|
1 kus |
mozzarella
|
1 kus |
sýr čedar, cheddar
|
100 g |
česnek stroužky
|
3 kusy |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Holandská omáčka | |
máslo čerstvé
|
75 g |
vaječný žloutek
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
0,5 lžíce |
voda
|
0,5 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
Ztracená vejce | |
vajíčka
|
2 kusy |
ocet kvasný lihový
|
1 lžička |
Ještě | |
losos uzený
|
50 g |
kaviár červený
|
2 g |
Postup přípravy
-
Všechno si smícháme dohromady a na plech s pečícím papírem vytvoříme placky. Pečeme na 170 stupňů do zezlátnutí.
-
Máslo si rozpustíme, do nádoby od tyčového mixéru dáme žloutek, šťávu, vodu, sůl a pepř. Krátce promixujeme a pak tenkým pramínkem zašleháváme máslo. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.
-
Do vroucí dáme lžičku octa, vejce rozklepneme do misky a pak opatrně šupneme do vody, vaříme 3 minuty.
-
Dokončení
Placka -> polníček -> losos -> vejce -> omáčka -> "kaviár" (červený z kapelínů - už si nikdy nedám :) )
Makronutrienty
11%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 705 kJ | 3 683 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 880 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,69 g
3,22 g |
14,1 g
16,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,269 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
7,8 g |
72,9 g
40,7 g |
Bílkoviny | 8,61 g | 45 g |
Sůl | 1,39 g | 7,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů