Vrstvený jablkový koláč

Danula

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Vrstvený jablkový koláč

Budeme mít návštěvu, budeme mít kafíčko, budeme mít buchtičku a budeme mít pohodu...

Postup přípravy

  1. Rozinky spaříme horkou vodou, scedíme a namočíme do rumu cca na půl hodiny. Maslo rozpustíme. Jablka nastrouháme nahrubo.

  2. Připravíme si malý pekáček (32x22cm), vymažeme ho máslem a vysypeme hrubou moukou. Na těsto (drobenku) smícháme krupičku, mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme a rozdělíme na tři stejné díly.

  3. Na dno pekáčku nasypeme jednu třetinu směsi, pokrýjeme polovinou nastrouhaných jablek, posypeme polovinou skořicového cukru, ořechů a rozinek, pak nasypeme další díl moučné směsi, opět navrstvíme jablka, zbytek skořicového cukru, ořechů a rozinek a nakonec zasypeme zbylou "drobenkou" a pokapeme rozpuštěným máslem a zastříkneme rumem.

  4. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů. Po upečení jsem ještě znovu zastříkla rumíčkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte