- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
85 g |
85 g |
10 ml |
10 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kedlubnu a brambor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve slané vodě do měkka. Scedíme a rozmixujeme se smetanou na kaši.
Na pánvi rozpustíme ghí a osmažíme cibulku tak, jak máme rádi. Cibulku shrneme ke kraji a na pánem rozklepneme vajíčka. Vajíčka osolíme a opepříme, já smažím z obou stran. Hotová volovoka dáme na talíř.
Do pánve dáme kaši a promícháme s cibulkou. Nebo kaši je posypeme cibulkou.
Makronutrienty
36%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 465 kJ | 1 749 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,18 g
1,2 g |
27 g
4,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,718 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,45 g
2,78 g |
24,2 g
10,5 g |
Bílkoviny | 6,5 g | 24,5 g |
Sůl | 0,429 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů