- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kedlubna
|
1 kus |
brambory konzumní pozdní
|
85 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
10 ml |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
cibule
|
0,5 kusu |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kedlubnu a brambor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve slané vodě do měkka. Scedíme a rozmixujeme se smetanou na kaši.
Na pánvi rozpustíme ghí a osmažíme cibulku tak, jak máme rádi. Cibulku shrneme ke kraji a na pánem rozklepneme vajíčka. Vajíčka osolíme a opepříme, já smažím z obou stran. Hotová volovoka dáme na talíř.
Do pánve dáme kaši a promícháme s cibulkou. Nebo kaši je posypeme cibulkou.
Makronutrienty
35%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 463 kJ | 1 743 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 417 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,03 g
0,911 g |
26,4 g
3,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,703 SVJ | 2,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,45 g
13,4 g |
24,3 g
50,3 g |
Bílkoviny | 6,54 g | 24,6 g |
Sůl | 0,444 g | 1,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů