Vinná klobása pečená v troubě

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Vinná klobása pečená v troubě

Postup přípravy

  1. Klobásu rozdělíme na 2 porce, obalíme v hladké mouce, stočíme u vložíme na skleněnou zapékací misku. Misku není třeba nijak vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku, aby se nepřipálila

  2. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180ºC. Ideální je použít kombinaci grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15 – 20 minut.

  3. Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná. Proto servírujeme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte