- 8h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vývar | |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet 500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
5 cm |
5 cm |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Do velkeho hrnce dame kureci kosti (pokud nemate kosti z peceneho kurete, ale syrove, doporucuji pro vyraznejsi chut v troube na cca 15-20 minut na 180° opect) cibuli, cesnek a 5l studene vody a pomalu privedeme k varu. Az se nam zacne vyvar varit, snizime teplotu a velkou lzici sebereme penu a necistoty z povrchu. Pote nechame vyvar na malem plameni velmi pomalu redukovat po dobu osmi hodin
(pokud se vyvar redukuje prilis rychle, prilejte vodu
-
Pokud jste ale stastnym vlastnikem pomaleho hrnce, urcite si muzete praci trochu usnadnit a vyvar udelat v nem. Pouze prodluzte dobu "tazeni" vyvaru alespon na dvojnasobek.
Po osmi hodinach pridejte do vyvaru sul, rybi omacku, zazvor a koreni a na nizkem plameni varte jeste dve hodiny.
-
Pote precedte vyvar pres jemny cednik nebo jeste lepe pres platno.
Podavejte s kurecim masem, cuketovymi nudlemi, najemno nakrajenou cervenou cibuli, fazolovymi vyhonky, cerstvym chilli a bylinkami a dochutte cerstvou citronovou stavou
Makronutrienty
9%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 118 kJ | 1 739 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 416 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,53 g
0,611 g |
5,49 g
0,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,353 SVJ | 0,549 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,2 g
6,45 g |
36,2 g
10 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 18,3 g |
Sůl | 1,35 g | 2,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů