VÁNOČNÍ ŠTOLA - bezlepková

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

VÁNOČNÍ ŠTOLA - bezlepková

Tato štola je tvarohová, voňavá a bezlepková. Moc dobrý vánoční moučník, určitě se vám povede. Prý je geniální, říkala dcera:))

Postup přípravy

  1. Nejdříve si spaříme rozinky, slijeme a namočíme do rumu na hodinku.

    Pak si vymícháme vláčné těsto, přidáme rozinky i s rumem a ihned tvarujeme štolu( vyválíme silnou placku a přehneme jako kapsu).

  2. Pečeme asi 25 min/200°C. Ještě horké pomažeme máslem a posypeme cukrem.

    Vychladlé zabalíme do folie a necháme rozležet pár dní (ale není nutné).

  3. Štola je báječně voňavá a vláčná. Dá si každý co rád...kandované ovoce, ořechy...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte