![Těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/726/MU8V4U4SYQ/recipes.view.hero/20476531_1893079617576005_4241477220724366283_n.jpg)
Voneguteskní těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou, jalapenos a zelenou svěží paprikou, domácím dipem a bylinkama.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těstoviny | |
---|---|
těstoviny celozrnné bezvaječné 400 g |
400 g |
Omáčka | |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
400 g |
400 g |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Dip | |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.
-
Do obří mísy dáme :
- sušená, v oleji marinovaná rajčata. Hrst nakrájenou na kousky.
- olej z oněch rajčat
- 2 zelené papriky (maďarské ideálně) nebo bílé
- slitá plechova cizrny
- hrstička zavařených jalapenos nasekaných na kousky
- 2PL štávy z papriček
- 3 stébla jarní cibulky
- 2PL citronové štávy
promícháme.
-
Přidáme uvařené těstoviny vše v míse promchme a přidáme dip
-
bílý natur sojový jogurt, granulovaný česnek, sůl, sladkokyselá chilli - dipu stačí jen malá miska, takže 2PL jogurtu a všeho pak úměrně.
-
Těstoviny, zeleninu, dipík promícháme, přidáme ještě sušené oregáno a čerstvou petržel a čerstvě mletý pepř případně sůl.
Makronutrienty
78%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 790 kJ | 2 413 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 577 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,5 g
1,45 g |
111 g
4,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,65 SVJ | 11,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,52 g
0,316 g |
7,69 g
0,965 g |
Bílkoviny | 7,75 g | 23,7 g |
Sůl | 0,556 g | 1,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů