Těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou

Voneguteskní těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou, jalapenos a zelenou svěží paprikou, domácím dipem a bylinkama.

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.

  2. Do obří mísy dáme :

    - sušená, v oleji marinovaná rajčata. Hrst nakrájenou na kousky.

    - olej z oněch rajčat

    - 2 zelené papriky (maďarské ideálně) nebo bílé

    - slitá plechova cizrny

    - hrstička zavařených jalapenos nasekaných na kousky

    - 2PL štávy z papriček

    - 3 stébla jarní cibulky

    - 2PL citronové štávy

    promícháme.

  3. Přidáme uvařené těstoviny vše v míse promchme a přidáme dip

  4. bílý natur sojový jogurt, granulovaný česnek, sůl, sladkokyselá chilli - dipu stačí jen malá miska, takže 2PL jogurtu a všeho pak úměrně.

  5. Těstoviny, zeleninu, dipík promícháme, přidáme ještě sušené oregáno a čerstvou petržel a čerstvě mletý pepř případně sůl.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte