Luxusní záležitost...
- 2h
- 50 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
cukr moučka
|
200 g |
žloutky
|
3 kusy |
cukr vanilkový
|
1 kus |
máslo
|
300 g |
hladká mouka pšeničná
|
600 g |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
900 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
3 kusy |
tvaroh měkký tučný
|
500 g |
máslo
|
75 g |
cukr moučka
|
240 g |
Na ozdobu | |
maliny
|
50 kusů |
jahody
|
50 kusů |
hroznové víno
|
200 g |
želé cukrárenské čiré
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Vše zpracujeme v těsto a dáme na 2 hodiny do lednice.
Pak vyválíme na 2 mm silný plát a formičkami na tartaletky vykrájíme kolečka. Vykrojené těsto vložíme do formiček a dno popícháme vidličkou. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
-
Po vychladnutí naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou uvařenou podle návodu na sáčku.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.
Makronutrienty
68%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 754 kJ | 826 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 197 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,8 g
11,3 g |
27,2 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,48 SVJ | 2,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,79 g
4,31 g |
8,53 g
4,72 g |
Bílkoviny | 4,02 g | 4,4 g |
Sůl | 0,037 g | 0,041 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů