Šlehačkový dort bez mouky

Danula

Šlehačkový dort bez mouky

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, poté vmícháme už jen vařečkou kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

    Dno dortové formy vyložíme pomaštěným pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme 30 minut na 180 stupňů.

    Vychladlý korpus překlopíme, stáhneme pečící papír a korpus prořízneme.

  2. Pro moji představu byl ve finále korpus dost nízký, takže jsem se rozhodla upéct ještě jednu vrstvu a zvolila jsem už vyzkoušené těsto na roládu bez mouky, jen jsem na malý plech upekla plát z poloviční dávky a poté ořízla dokulata, takže...

    Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté po jednom přišleháme žloutky a nakonec vmícháme kakao. vlijeme na malý plech, vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 12 minut na 180 stupňů.

    Vychladlý překlopíme, stáhneme pečící papír a podle papírové šablony ořízneme dokulata.

  3. Malinová náplň:

    Vyšleháme podle návodu na sáčku.

    Smetanová náplň:

    Vše dotuha vyšlehat.

    Prokrojené korpusy jsem natřela vždy polovinou malinové a poté polovinou bílé šlehačky.

    Po obvodu jsem vyskládala kočičí jazýčky, na kterých náš benjaminek "ujíždí" a převázala stuhou, aby neodpadávaly.

    Ozdobeno šlehačkou a jahodami, které jsem pro lepší trvanlivost máčela v červeném dortovém želé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte