
- 1h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka pšeničná
|
3 hrnky |
cukr krupice
|
1 hrnek |
cukr vanilkový
|
1 kus |
máslo
|
150 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 sáček |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
mléko polotučné
|
200 ml |
Žmolenka, ovoce | |
polohrubá mouka pšeničná
|
6 lžic |
máslo čerstvé
|
3 lžíce |
cukr krupice
|
2 lžíce |
rybíz červený
|
300 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme rybízem a potom žmolenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova.
Makronutrienty
75%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 182 kJ | 831 kJ |
Kalorická hodnota | 282 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,2 g
17,4 g |
31,1 g
12,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,42 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,85 g
5,7 g |
6,92 g
4 g |
Bílkoviny | 4,93 g | 3,46 g |
Sůl | 0,408 g | 0,287 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů