
Někdy je prostě to lowcarb pečivo žádoucí...
Tyto rohlíky jsou od Lucie Vaňharové, děkujeme :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vláknina bramborová
|
50 g |
vajíčka
|
2 kusy |
sůl
|
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
bílý jogurt smetanový
|
1 lžíce |
mouka lněná
|
2 lžíce |
mouka kokosová
|
20 g |
mandlová mouka
|
3 lžíce |
sýr gouda
nastrouhané
|
100 g |
slunečnicová semínka pražená
nebo směs jakýchkoliv
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Bramborovou vlákninu zalít 15 lžícemi horké vody.
Všechno smíchat, udělat rohlíky, péct na 220 stupňů 15 minut a potom stáhnout na 180°C a péct 40 minut.
Makronutrienty
14%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 199 kJ | 555 kJ |
Kalorická hodnota | 287 kcal | 133 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,71 g
2 g |
2,64 g
0,928 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,571 SVJ | 0,264 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,8 g
7,36 g |
9,17 g
3,41 g |
Bílkoviny | 15,2 g | 7,02 g |
Sůl | 1,61 g | 0,747 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů