
Někdy je prostě to lowcarb pečivo žádoucí...
Tyto rohlíky jsou od Lucie Vaňharové, děkujeme :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vláknina bramborová
|
50 g |
vajíčka
|
2 kusy |
sůl
|
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
bílý jogurt smetanový
|
1 lžíce |
mouka lněná
|
2 lžíce |
mouka kokosová
|
20 g |
mandlová mouka
|
3 lžíce |
sýr gouda
nastrouhané
|
100 g |
slunečnicová semínka pražená
nebo směs jakýchkoliv
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Bramborovou vlákninu zalít 15 lžícemi horké vody.
Všechno smíchat, udělat rohlíky, péct na 220 stupňů 15 minut a potom stáhnout na 180°C a péct 40 minut.
Makronutrienty
13%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 188 kJ | 562 kJ |
Kalorická hodnota | 284 kcal | 134 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,21 g
2,01 g |
2,47 g
0,951 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,521 SVJ | 0,247 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
7,16 g |
9,02 g
3,38 g |
Bílkoviny | 15,7 g | 7,43 g |
Sůl | 1,58 g | 0,749 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů