S bezlepkovým kynutým pečivem to není jen tak, tyto rohlíky jsem ochutnala a jsou vážně jako "normální", moc dobré!
- 2h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná
|
370 g |
mouka pohanková hladká
|
30 g |
voda vlažná
|
200 ml |
cukr moučka
|
1 g |
droždí kostka
|
0,5 kusu |
tvaroh měkký tučný
|
0,5 kusu |
řepkový olej
|
4 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Navrch | |
vajíčka
|
1 kus |
sezamové semínko světlé
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vlažné vodě s cukrem necháte vzejít rozdrobené droždí a zaděláte klasicky těsto. Nechám hodinu kynout pod utěrkou v teple.
-
Vykynuté těsto dáme na vál, vyválíme velký kruh, rozdělíme nožem na šest dílů (jako pizzu).
Každý dílek rolujeme od nejširšího konce do tvaru rohlíku.
-
Necháme kynout na plechu ještě 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem/mákem/solí.
Pečeme asi 25 minut na 200°C dozlatova.
-
Pochopitelně ještě vlažné jsou nejlepší:)
Makronutrienty
63%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 206 kJ | 1 685 kJ |
Kalorická hodnota | 288 kcal | 403 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,2 g
2,09 g |
49,1 g
2,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,52 SVJ | 4,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
1,62 g |
19,3 g
2,26 g |
Bílkoviny | 6,92 g | 9,66 g |
Sůl | 0,796 g | 1,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů