Moc dobrý nízkosacharidový dezert, dobře se i servíruje :)
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo čerstvé
rozpuštěné
|
70 g |
xylitol
|
1 lžíce |
vajíčka
|
3 kusy |
ricotta
|
250 g |
mandlová mouka
|
3 lžíce |
mouka kokosová
|
20 g |
kokos sušený, strouhaný
|
1 lžíce |
vanilkový extrakt
|
1 ml |
sůl
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Vyšleháme si jajíčka, xylitol a rozpuštěné máslo do pěny. Přišleháme ricottu (možno i tvaroh, palouček...) a smíchané sypké suroviny.
Nakonec šťávu a kůru z citronu. Konzistence bude prostě bábovková, příp. přidejte mouku či mléko.
-
Dáme do báboviček, nebo do dortové formy...jak potřebujete.
Pečeme asi 25 minut/200°C dorůžova.
Makronutrienty
17%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 104 kJ | 674 kJ |
Kalorická hodnota | 264 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,55 g
0,963 g |
4 g
0,588 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,655 SVJ | 0,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,3 g
12 g |
13,6 g
7,34 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 6,26 g |
Sůl | 0,867 g | 0,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů