Jarní obložený chléb s pomazánkou a vejcem

Jídelní plán

Jarní obložený chléb s pomazánkou a vejcem 1 další fotka

Rychlá a vynikající snídaně nebo svačina.

Postup přípravy

  1. Uvařte a zchlaďte vajíčka. Chléb otoustujte nebo opečte v troubě. V mixéru mezitím smíchejte čerstvý hrášek, tvaroh, sýr, dle chuti citronovou šťávu, sůl a pepř. Pokud používáte mražený hrášek, nejprve ho krátce povařte ve vřelé vodě a následně rychle ochlaďte pod studenou vodou, aby si zachoval sytou zelenou barvu. Směs poté rozmixujte do hladka podle vaší preferované konzistence. Přidejte najemno nakrájenou pažitku. Pomazánku podávejte na toastech s vajíčkem. Dozdobit můžete pepřem, parmazánem nebo olivovým olejem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte