- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krupice
|
8 lžic |
olej řepkový
|
4 lžíce |
hladká mouka pšeničná
|
8 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao
|
4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
500 g |
cukr vanilkový
|
2 kusy |
bílý jogurt
|
380 g |
čokoláda hořká
+ Margot 100g
|
50 g |
želatinový ztužovač
|
10 g |
Na posypání | |
čokoláda hořká
|
100 g |
Postup přípravy
-
Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.
-
Šlehačku ušleháme s cukrem, lehce vmícháme jogurt, nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot a hořkou čokoládu. Podle návodu na sáčku připravíme želatinový ztužovač a přimícháme do krému. Krém natřeme na korpus, uhladíme a povrch postrouháme čokoládou. Necháme vychladit v lednici alespoň 5 hodin.
Makronutrienty
45%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 178 kJ | 980 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 234 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,8 g
16,1 g |
17,3 g
13,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,08 SVJ | 1,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
9,77 g |
16,9 g
8,13 g |
Bílkoviny | 5,46 g | 4,54 g |
Sůl | 0,498 g | 0,414 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů