Řezy stracciatella

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Řezy stracciatella

Postup přípravy

  1. Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.

  2. Šlehačku ušleháme s cukrem, lehce vmícháme jogurt, nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot a hořkou čokoládu. Podle návodu na sáčku připravíme želatinový ztužovač a přimícháme do krému. Krém natřeme na korpus, uhladíme a povrch postrouháme čokoládou. Necháme vychladit v lednici alespoň 5 hodin.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte