
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
100 ml |
100 ml |
140 ml |
140 ml |
300 g |
300 g |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
820 g |
820 g |
3 kusy |
3 kusy |
120 g |
120 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto si připravíme tak, že klasickým postupem smícháme všechny dané suroviny (vejce + cukr ...atd.). Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme polovinu těsta, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky broskví a přelijeme druhou polovinou těsta, stěrkou uhladíme a dáme péct na 175°C cca 50 minut.
-
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
Řezy jsem našla na fb stránce Naše moučníky, vložila je tam Veruška Veronika Holubová. Jsou výborné.
Makronutrienty
62%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 013 kJ | 1 212 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 290 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,5 g
14,3 g |
34,1 g
17,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,85 SVJ | 3,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
1,57 g |
14,3 g
1,88 g |
Bílkoviny | 5,57 g | 6,67 g |
Sůl | 0,283 g | 0,339 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů