- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
cukr krystal
|
200 g |
voda
|
100 ml |
olej
|
140 ml |
polohrubá mouka pšeničná
|
300 g |
hladká mouka pšeničná
|
40 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
kakaový prášek na vaření
|
2 lžíce |
Náplň | |
broskvový kompot
|
820 g |
tvaroh měkký polotučný
|
3 kusy |
cukr moučka
|
120 g |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
rum (originál tuzemský)
|
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto si připravíme tak, že klasickým postupem smícháme všechny dané suroviny (vejce + cukr ...atd.). Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme polovinu těsta, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky broskví a přelijeme druhou polovinou těsta, stěrkou uhladíme a dáme péct na 175°C cca 50 minut.
-
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
Řezy jsem našla na fb stránce Naše moučníky, vložila je tam Veruška Veronika Holubová. Jsou výborné.
Makronutrienty
62%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 994 kJ | 1 202 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 287 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,1 g
14,2 g |
34 g
17,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,81 SVJ | 3,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
1,52 g |
14,2 g
1,84 g |
Bílkoviny | 5,42 g | 6,55 g |
Sůl | 0,28 g | 0,339 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů