- 1h
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
cukr krupice
|
8 lžic |
sůl
|
1 špetka |
hladká mouka pšeničná
|
3 hrnky |
Náplň | |
rebarbora
|
450 g |
cukr krystal
|
0,5 hrnku |
Postup přípravy
-
Oloupeme rebarboru, nakrájíme na kousky, dáme do hrnce spolu s cukrem a rozvaříme do měkka, poté rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a necháme schladnout.
-
Předehřejeme troubu na 170c. Z bílků uslehame tuhý sníh. Žloutky vyšlehané se špetkou soli a cukrem do bílé pěny. Vmichame mouku a opatrně bílky. Dáme na plech vyložený pecicim papírem který pomastime a vysypeme polohrubou moukou, pečeme 10-12 minut, dle dispozic vaší trouby.
-
Upečený korpus vyndame, prikryjeme utěrkou, otočíme, slouplnem papír a ihned zamotame spolu s utěrkou po kratší straně a necháme schladnout, poté rozbalime, namazeme náplní a zpátky zatočíme.
Makronutrienty
84%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 885 kJ | 785 kJ |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 188 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
42,5 g
17,1 g |
37,7 g
15,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,25 SVJ | 3,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,11 g
0,615 g |
1,87 g
0,545 g |
Bílkoviny | 6,04 g | 5,36 g |
Sůl | 0,135 g | 0,119 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů