Rebarborova roláda

AlenaK

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Rebarborova roláda

Postup přípravy

  1. Oloupeme rebarboru, nakrájíme na kousky, dáme do hrnce spolu s cukrem a rozvaříme do měkka, poté rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a necháme schladnout.

  2. Předehřejeme troubu na 170c. Z bílků uslehame tuhý sníh. Žloutky vyšlehané se špetkou soli a cukrem do bílé pěny. Vmichame mouku a opatrně bílky. Dáme na plech vyložený pecicim papírem který pomastime a vysypeme polohrubou moukou, pečeme 10-12 minut, dle dispozic vaší trouby.

  3. Upečený korpus vyndame, prikryjeme utěrkou, otočíme, slouplnem papír a ihned zamotame spolu s utěrkou po kratší straně a necháme schladnout, poté rozbalime, namazeme náplní a zpátky zatočíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte