
Kokos miluju, low carb (nízosacharidová) varianta tohoto dezertu je ještě lepší než běžná.
Aneta Schneiderová (@anetschneiderova) • Fotky a videa na Instagramu
Raffaello řezy - anetschneiderova
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
mouka kokosová
|
50 g |
mandlová mouka
|
1 lžíce |
kokosový olej
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
0,5 lžičky |
kokosové mléko
|
50 ml |
xylitol
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
kokos sušený, strouhaný
na posypání
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s olejem a mlékem a mouky smícháte s práškem do pečiva a postupně se žloutkovou směsí. Nakonec do této směsi postupně přimícháte sníh z bílků a rozprostřete na plech, pečete na 180 stupňů cca 15 minut.
-
Na krém si vyšleháte smetanu, přidáte tvaroh a nakonec lžíce či dvě (podle vás) strouhaného kokosu.
-
Korpus rozříznete na půl a první polovinu vložíte do pekáčku, pomažete krémem a dáte druhou část korpusu, kterou potřete zbytkem krému. Posypete znovu kokosem a necháte odležet. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit.
Makronutrienty
17%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 125 kJ | 889 kJ |
Kalorická hodnota | 269 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,9 g
2,87 g |
5,45 g
2,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,69 SVJ | 0,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,7 g
16,6 g |
19,5 g
13,1 g |
Bílkoviny | 8,06 g | 6,37 g |
Sůl | 0,329 g | 0,26 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů