- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pudink | |
---|---|
zimolez kamčatský - kamčatské borůvky
|
200 g |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 hrnek |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
500 ml |
Krém | |
tvaroh měkký nízkotučný
|
1 kus |
cukr moučka
|
1 lžíce |
levandule lékařská, květy
|
10 g |
citrón
|
0,5 kusu |
Želé | |
želé cukrárenské s ovocnou příchutí
|
10 g |
šlehačka ve spreji rostlinná
|
100 g |
Postup přípravy
-
Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout.
-
Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
-
Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
-
Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou kůrou a s květy levandule.
-
Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí.
Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.
Makronutrienty
66%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 1 000 kJ |
Kalorická hodnota | 96,9 kcal | 239 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
3,62 g |
36,2 g
8,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 3,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,26 g
1,04 g |
3,12 g
2,58 g |
Bílkoviny | 6,36 g | 15,7 g |
Sůl | 0,085 g | 0,209 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů