
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rýže | |
---|---|
350 g |
350 g |
600 ml |
600 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
150 g |
150 g |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
120 g |
120 g |
1 špetka |
1 špetka |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
V míse smícháme vychladlou rýži, nastrouhanou mrkev, šunku, nasekanou petrželku, pepř, smetanový a strouhaný tvrdý sýr.
-
Směs navrstvíme do malého, sádlem vymazaného pekáčku (cca32x22cm).
-
Mléko s vejci rozkvedláme, jen mírně osolíme a vlijeme do pekáče na rýži. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů, pak alobal sundáme, rýži poklademe plátky Goudy a ještě asi 5 minut zapékáme.
Makronutrienty
49%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 675 kJ | 3 261 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 779 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
1,5 g |
74,5 g
7,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 7,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,62 g
4,28 g |
32 g
20,7 g |
Bílkoviny | 9,55 g | 46,1 g |
Sůl | 1,05 g | 5,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů