Oblíbený lowcarb dezert, doplněný čerstvým ovocem je báječnou zdravou pochoutkou.
Děkujeme Kateřině Krejčové za recept :)
- 10m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Namočíme želatinu podle návodu do studené vody. Necháme ji nabobtnat. Smetanu přivedeme k varu a asi 100ml horké smetany smícháme s želatinou.
-
Až se želatina rozpustí přidáme smetanu s želatinou ke zbytku smetany a promícháme, přidáme kousek vanilkového lusku a xylitol.
Nalijeme do skleniček a necháme v lednici vychladnout.
Makronutrienty
13%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 294 kJ | 2 233 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 534 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,23 g
2,81 g |
9,02 g
4,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,523 SVJ | 0,902 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,4 g
19,3 g |
54,2 g
33,3 g |
Bílkoviny | 3,33 g | 5,75 g |
Sůl | 0,098 g | 0,169 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů