- 2h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
cukr moučka
|
100 g |
žloutky
|
2 kusy |
cukr vanilkový
|
1 kus |
máslo
|
150 g |
hladká mouka pšeničná
|
300 g |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
600 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
2 kusy |
tvaroh měkký tučný
|
375 g |
máslo
|
50 g |
cukr moučka
|
160 g |
Na ozdobu | |
třešně
|
100 g |
rybíz červený
|
100 g |
jahody
|
15 kusů |
borůvky
|
100 g |
Postup přípravy
-
Vše zpracovat v těsto a dát na 2 hodiny do lednice.
Pak vyválet na 2 mm silný plát a formičkami na lodičky vykrájet oválky. Vykrojené těsto vložit do formiček a dno popíchat vidličkou. Upéct v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Po vychladnutí naplnit krémem a ozdobit ovocem.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.
Makronutrienty
66%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 873 kJ | 763 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 182 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,3 g
13,4 g |
23,9 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,73 SVJ | 2,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,28 g
5,11 g |
8,12 g
4,47 g |
Bílkoviny | 5,03 g | 4,4 g |
Sůl | 0,054 g | 0,048 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů