Citrónový korpus plnený kávovým krémom a ovocím, dozdobený čokoládovou ganache, ovocím a čoko čipsami
- 2h
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
cukr krystal
|
180 g |
voda
|
60 ml |
olej řepkový
|
60 ml |
hladká mouka pšeničná
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
citrón
|
1 kus |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
1 hrnek |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
cukr moučka
|
80 g |
káva instantní
|
2 lžičky |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
čokoláda hořká na vaření
|
100 g |
Na ozdobu | |
maliny
|
100 g |
rybíz červený
|
100 g |
angrešt
|
100 g |
fíky čerstvé
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zľahka vmiešame. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
-
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
-
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím.
Makronutrienty
53%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 007 kJ | 1 565 kJ |
Kalorická hodnota | 241 kcal | 374 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,2 g
13,1 g |
36 g
20,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,32 SVJ | 3,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
6,38 g |
22,4 g
9,91 g |
Bílkoviny | 5,72 g | 8,88 g |
Sůl | 0,201 g | 0,312 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů