- 1h
- 25 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
polohrubá mouka pšeničná
|
500 g |
cukr krupice
|
150 g |
mléko
|
500 ml |
máslo
|
250 g |
med včelí
|
2 lžíce |
ořechy vlašské
|
40 g |
kypřící prášek do perníku
|
1 kus |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme suché přísady, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili med, přidáme vejce a rozpuštěný tuk. Zamícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do růžova. Já jsem polévala tmavou a světlou čokoládou, ale nemusí být, perník je výborný i bez polevy.
Makronutrienty
63%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 416 kJ | 879 kJ |
Kalorická hodnota | 339 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,6 g
9,92 g |
24,6 g
6,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,96 SVJ | 2,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,6 g
9,32 g |
10,9 g
5,78 g |
Bílkoviny | 6,06 g | 3,76 g |
Sůl | 0,442 g | 0,274 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů