Výborný lowcarb dezert, plný bílkovin!
Děkujeme Mirce Hovězákové za recept :)
- 25m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
z bílků sníh 5 kusů |
5 kusů |
2 lžičky |
2 lžičky |
40 g |
40 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
100 ml |
100 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Drobenka | |
nahrubo namlet 2 hrsti |
2 hrsti |
4 lžičky |
4 lžičky |
4 lžičky |
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Z bílků si ušleháme sníh.
Ostatní smícháme, přidáme opatrně sníh a pečeme asi 10 min/170°C.
-
Mezitím smícháme vše na náplň. Nachystáme si drobenku.
Na předpečený korpus nalijeme náplň, posypeme drobenkou a ještě dopečeme asi 10 minut.
Makronutrienty
15%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 115 kJ | 1 570 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 375 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,63 g
2,52 g |
7,92 g
3,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,563 SVJ | 0,792 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
6,99 g |
32,4 g
9,84 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 14,3 g |
Sůl | 0,202 g | 0,285 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů