Opilý kuřecí plátek s brokolicí a tatarkové brambůrky

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Opilý kuřecí plátek s brokolicí a tatarkové brambůrky

Postup přípravy

  1. Maso z obou stran lehce naklepeme, opepříme (pozor - nesolit! ) a zprudka osmažíme na suché pánvi, poté ihned ztlumíme plotnu, přihodíme kolečka cibule a zakápneme sojovou omáčkou a bílým vínem, podlijeme trochou vody a necháme asi 5 minut pod pokličkou.

  2. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na šestiny. Necháme chvíli namočené ve studené vodě, pak osuššíme a vložíme do misky se směsí tatarky, oleje a papriky. Důkladně promícháme a uložíme na plech s pečícím papírem slupkou dolů. Péčeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.

  3. Už jsem nesolila, namáčela jsem si brambůrky do "opilého" sosíku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte