Další varianta nízkosacharidového oběda na cesty, k vodě...
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
rajče
|
1 kus |
vajíčka
|
1 kus |
okurka
|
0,5 kusu |
losos obecný bříška, ořez
|
100 g |
ledový salát
|
0,25 kusu |
olivy černé
|
5 kusů |
Zálivka | |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
olivový olej
|
0,5 lžičky |
voda
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvaříme si vajíčko, připravíme zálivku.
Pak už jen vrstvíme do sklenice rajče, vajíčko, okurku, lososa, salát.
-
Lehce zmáčkneme, zalijeme zálivkou a zašroubujeme víčko.
Dáme do chladu a před konzumací párkrát otočíme víčkem dolů, aby se nám zálivka dostala všude.
-
Opravdu se nám to osvědčilo už mnohokrát, hlavně ve vedrech k vodě...
Makronutrienty
20%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 291 kJ | 1 446 kJ |
Kalorická hodnota | 69,5 kcal | 346 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,68 g
1,12 g |
13,3 g
5,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,268 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,53 g
0,843 g |
17,6 g
4,2 g |
Bílkoviny | 6,9 g | 34,4 g |
Sůl | 0,466 g | 2,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů