Nízkosacharidový (paleo) chleba

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Nízkosacharidový (paleo) chleba

Paleo chleba je vhodný pro všechny, kdo si hlídají sacharidy, nejí přílohy, nebo jsou na bezlekové dietě.

Tento chléb je vhodný také pro low carb (nízkosacharidovou) a keto stravu.

Nechte si chutnat

Postup přípravy

  1. Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.

    Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.
  2. Chléb je hotov, když po zapíchnutí zůstává špejle čistá.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte