- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová
|
3 hrnky |
datle sušené
|
0,5 hrnku |
bílkový sýr (šmakoun) meruňkový
|
100 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj
|
250 ml |
mandlové aroma, tresť
|
1 lžička |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie)
|
10 g |
Krém | |
puding s příchutí bezlepkový, prášek
|
2 kusy |
meruňky
|
5 kusů |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
500 ml |
Na ozdobu | |
čerstvá máta
|
6 lístků |
Postup přípravy
-
Šmakouna nastrouhej na jemno, přidej mouku, datle, sladidlo, aroma a nakonec mléko. Hnětením vypracuj těsto, které poté namačkáš do vetší formy na koláč.
Dej na chvilku péct (cca 10 minut).
-
Mezitím si udělej puding dle návodu, nalij ho na korpus a přidej meruňky. Peč dalších cca 20 minut na 160 stupňů.
Podávej s lístky máty.
Makronutrienty
78%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 665 kJ | 867 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
4,96 g |
40,5 g
6,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 4,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,9 g
0,445 g |
2,47 g
0,58 g |
Bílkoviny | 6,67 g | 8,69 g |
Sůl | 0,088 g | 0,115 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů