- 1h
- 20 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
8 lžic |
8 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
8 lžic |
8 lžic |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
Poleva | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout. Potom korpus i s papírem rozřízneme po délce na dvě stejné poloviny (korpus se s papírem bude lépe přenášet) .
-
Tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, cukr a jeden ztužovač šlehačky vyšleháme pomocí šlehače. Šlehačku ušleháme s druhým ztužovačem šlehačky a lehce ji přimícháme ke tvarohové hmotě.
-
Polovinu krému natřeme na jeden díl korpusu, poklademe malinami a natřeme zbytek krému. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, sundáme papír, povrch polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie. Necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny. Řezy krájíme zubatým nožem namočeným v horké vodě, aby čokoládová poleva nepopraskala.
Makronutrienty
43%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 086 kJ | 1 224 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 293 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,3 g
11,8 g |
21,8 g
13,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,93 SVJ | 2,18 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
9,3 g |
23,1 g
10,5 g |
Bílkoviny | 5,22 g | 5,88 g |
Sůl | 0,341 g | 0,385 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů