Nepoznáte že jsou bezlepkové, olizovat se bude celá rodina :).
Jsou nadýchané, a ten krém...skoro jak ze Světozoru...
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná
|
150 g |
mák mletý
|
120 g |
cukr krupice
|
100 g |
olej řepkový
|
100 ml |
vajíčka
|
3 kusy |
zakysaná smetana
|
150 g |
skořice mletá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový
|
1 kus |
Krém | |
mascarpone
|
250 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
Na ozdobu | |
maliny
|
20 kusů |
kokos sušený, strouhaný
|
50 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto vymícháme, nalijeme na velký plech s pečícím papírem.
Pečeme asi 25 minut/200°C.
-
Ještě teplé potřu rybízovou marmeládou (není nutné).
Nechám schladnout a jdu na krém: vyšlehám tvaroh s nascarpone a vanilcukrem. Pokud servírujete doma, přidala bych šlehačku, aby byla vrstva krému vyšší.
Já dělala cestovní variantu, takže takto.
-
Schladlý korpus překrojím podélně, natřu půlku polovinou krému, přiklopím aby marmeláda byla uvnitř, potřu zbytkem krému a sypu kokosem. Nechám do druhého dne v chladu.
-
Ráno rozkrájím na úhledné porce a mám radost, jak chutná :)).
Maliny jsou žádoucí :))
Makronutrienty
37%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 494 kJ | 1 253 kJ |
Kalorická hodnota | 357 kcal | 300 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,6 g
9,12 g |
17,3 g
7,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,06 SVJ | 1,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,1 g
8,76 g |
24,4 g
7,35 g |
Bílkoviny | 6,49 g | 5,45 g |
Sůl | 0,488 g | 0,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů