Makové řezy s mascarpone - bezlepkové a výborné

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Makové řezy s mascarpone - bezlepkové a výborné 1 další fotka

Nepoznáte že jsou bezlepkové, olizovat se bude celá rodina :).

Jsou nadýchané, a ten krém...skoro jak ze Světozoru...

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto vymícháme, nalijeme na velký plech s pečícím papírem.

    Pečeme asi 25 minut/200°C.

  2. Ještě teplé potřu rybízovou marmeládou (není nutné).

    Nechám schladnout a jdu na krém: vyšlehám tvaroh s nascarpone a vanilcukrem. Pokud servírujete doma, přidala bych šlehačku, aby byla vrstva krému vyšší.

    Já dělala cestovní variantu, takže takto.

  3. Schladlý korpus překrojím podélně, natřu půlku polovinou krému, přiklopím aby marmeláda byla uvnitř, potřu zbytkem krému a sypu kokosem. Nechám do druhého dne v chladu.

  4. Ráno rozkrájím na úhledné porce a mám radost, jak chutná :)).

    Maliny jsou žádoucí :))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte