Vegánska polievka z fazulovych luskov je výborná ako predjedlo, ale ak k nej pridáme opečený chlieb tak zasýti aj ako hlavné jedlo.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
3 kusy |
3 kusy |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 250 g |
250 g |
500 ml |
500 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 2-3 cm veľké kusy a
aj s luskami dáme variť do vody.
-
Varíme kým nezmäknú a potom pridáme smotanu a olej a ochutíme,
necháme prevrieť a odstavíme.
-
Polievku necháme pod pokrievkou odpočívať ešte 10 minút, aby sa chute prepojili.
Makronutrienty
48%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 432 kJ | 1 019 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 244 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,28 g
1,99 g |
19,5 g
4,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,828 SVJ | 1,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,94 g
2 g |
18,7 g
4,72 g |
Bílkoviny | 1,03 g | 2,44 g |
Sůl | 0,128 g | 0,301 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů