
Také si nedokážete představit omáčku bez knedlíku?
Low carb Lučinový knedlík je super obdobou klasického knedlíku. Je zdravější a bez mouky...
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
knedlík | |
---|---|
lučina
|
100 g |
sůl
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
5 g |
Psylium
|
1 lžíce |
slunečnicová mouka odtučněná
|
20 g |
Postup přípravy
-
V mixéru smícháme 1 kostičku Lučiny nebo Paloučku, přidáme dvě celá vejce, 1PL psylia, 3PL slunečnicové mouky, špetku soli a půl čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů.
Promixujeme, nalejeme do hrnečku a dáme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na 4-5 minut.
Pak vyndáme, zda je knedlík hotová poznáme že se okraje odlepují od hrnečku a střed není vlhký.
K různým pokrmům můžeme knedlík ochutit třeba sekanou petrželovou natí nebo mrkví:-)
Makronutrienty
20%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 022 kJ | 664 kJ |
Kalorická hodnota | 244 kcal | 159 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,83 g
1,54 g |
5,08 g
1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,78 SVJ | 0,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
12,4 g |
11,9 g
8,07 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 7,87 g |
Sůl | 3,22 g | 2,09 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů