Kuřecí špízy Teriyaki

Crusty Corner

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuřecí špízy Teriyaki

Tohle kuře je rychlovka, navíc moc dobrá. Kousky kuřete můžete buď grilovat, nebo jednoduše péct v troubě a při pečení postupně potírat marinádou. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi a zeleninovým salátem. Na rýži nebo nudlích se bude pěkně vyjímat nať jarní cibulky. Nebo pórek.

Postup přípravy

  1. ingredience pomalu za stálého míchání uvedeme k varu. Jak omáčka bublá a zhoustne, hned ji vypneme a odstavíme. Ze zchladlé omáčky si trochu odlijeme na servírování, zbytek použijeme jako marinádu na maso, které v ní necháme marinovat cca 1 hodinu.

  2. Poté kuřecí kousky napícháme na špíz a grilujeme, nebo pečeme v troubě na 210, za potíráme zbytkem marinády. Upečené kousky můžeme zasypat sezamovým semínkem a podáváme s teriyaki marinádou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte