KUŘECÍ RIZOTO SE ZELENINOU A RESTOVANÝMI JÁTRY

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

KUŘECÍ RIZOTO SE ZELENINOU A RESTOVANÝMI JÁTRY

Postup přípravy

  1. 400g jasmínové rýže (v suchém stavu, klasicky uvařit), 600g kuřecího stehenního masa (nadrobno pokrájet), 300g kuřecích jater (na větší kousky), 1 velká cibule (nadrobno), 3 mrkve (na půlkolečka), svazek zelených fazolek, sojová omáčka, mletá sladká paprika (já dala zauzenou), mletá kurkuma, sůl, mletý černý pepř, 2 kostky kuřecího bujonu, voda, olej.

  2. Fazolky uvaříme v osolené vodě do poloměkka, ihned zchladíme v ledové vodě a překrájíme. Mrkev uvaříme v osolené vodě a scedíme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a zarestujeme. Poté přisypeme mletou papriku, orestujeme, přilijeme vodu, přidáme sojovku, bujon a mletou kurkumu, zakryjeme poklicí a necháme lehce probublávat.

  3. Dochutíme solí a pepřem a vlijeme do mísy na uvařenou rýži, promícháme a zaklopíme. Na pánvi orestujeme játra a vsypeme k rýži, přidáme uvařenou zeleninu a promícháme.

    Množství určitě vystačí pro 6 normálních strávníků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte