
Trochu netradiční verze přípravy krůtího masa, ale moc dobrá.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
krůtí stehno horní
|
350 g |
cibule
|
1 kus |
tvaroh měkký polotučný
|
2 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
50 g |
paprika sladká mletá
|
2 lžičky |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
sůl
|
0,5 lžičky |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
vývar masový domácí
|
250 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo.
-
Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme.
-
Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.
Makronutrienty
17%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 383 kJ | 1 550 kJ |
Kalorická hodnota | 91,5 kcal | 370 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,24 g
0,732 g |
13,1 g
2,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,324 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,52 g
1,53 g |
14,2 g
6,19 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 48,2 g |
Sůl | 0,563 g | 2,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů