Na klasický plech
- 2h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
180 g |
180 g |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
Ještě | |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme do pěny s cukry. Následně přimixujeme mléko a olej, Poté mouky smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Na závěr lehce přimícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160st. cca 30 min. podle trouby. Necháme vychladnout.
-
Šlehačku ušleháme se ztužovači, poté lehce přimixujeme zakysanou, poté tvaroh, nakonec mascarpone. Osladíme podle chuti a do krému dáme nastrouhanou čokoládu na vaření.
-
Korpus si vydlabeme, necháme asi 1cm naspodu a 1cm od každého okraje. Drobečky si dáváme stranou do misky. Do vydlabaného korpusu nejdříve vrstvíme banány, na ně krém a ten znovu posypeme zbylými drobečky. Dáme chladit min na 4 hodiny do lednice.
Makronutrienty
43%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 145 kJ | 1 429 kJ |
Kalorická hodnota | 274 kcal | 342 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,5 g
10,7 g |
28,1 g
13,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,25 SVJ | 2,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25 g
6,89 g |
31,2 g
8,6 g |
Bílkoviny | 5,33 g | 6,65 g |
Sůl | 0,276 g | 0,345 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů