Krteček na plech

Barbora Tinglová

Krteček na plech

Na klasický plech

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme do pěny s cukry. Následně přimixujeme mléko a olej, Poté mouky smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Na závěr lehce přimícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160st. cca 30 min. podle trouby. Necháme vychladnout.

  2. Šlehačku ušleháme se ztužovači, poté lehce přimixujeme zakysanou, poté tvaroh, nakonec mascarpone. Osladíme podle chuti a do krému dáme nastrouhanou čokoládu na vaření.

  3. Korpus si vydlabeme, necháme asi 1cm naspodu a 1cm od každého okraje. Drobečky si dáváme stranou do misky. Do vydlabaného korpusu nejdříve vrstvíme banány, na ně krém a ten znovu posypeme zbylými drobečky. Dáme chladit min na 4 hodiny do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte