Koprová omáčka z petržele - nemléčná

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Koprová omáčka z petržele - nemléčná

Omáčka je zahuštěná rozmixovanou petrželí a cibulí, které potlačí i chuť použitého kokosového mléka - pokud tolerujete mléčné výrobky dobře, můžete ale místo něj klidně použít smetanu.

Postup přípravy

  1. Na másle osmahněte nadrobno pokrájené oloupané velké cibule, poté přidejte oloupané a na kostičky pokrájené petržele a krátce je osmahněte. Posolte, mírně podlijte vodou a pod pokličkou uduste doměkka. V jiném hrnci uvařte v osolené vodě (pokud chcete, můžete přidat i celý kmín) na kostky pokrájený oloupaný tuřín, uvedené množství je přibližně polovina bulvy.

  2. Doměkka uvařené petržele s cibulemi dohladka rozmixujte s kokosovým mlékem (bez aditiv), nalijte do hrnce, podle potřeby nařeďte vodou a uveďte do varu. Přidejte velkou hrst najemno nasekaného kopru a omáčku dochuťte solí a citrónovou šťávou.

  3. Vejce uvařte dle svých preferencí (natvrdo, naměkko nebo jako ztracená) a podávejte je s teplou koprovou omáčkou a scezeným uvařeným tuřínem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte