KOKOROLÁDA S TVAROHOŠLEHAČKOU A BORŮVKAMI

KOKOROLÁDA S TVAROHOŠLEHAČKOU A BORŮVKAMI

Nízkosacharidová rychlovka do Ka Sha fe - kdo se kdy bál rolády, měl by strachy opustit a pustit se do ní.

Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. korpus: ze 4 bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, 4 žloutky vyšleháme stejnými metličkami se zarovnanou lžící erythritolu do pěny (skoro to zbělá a dosti nabyde), přišleháme 1 PL kokosu, 2 PL kokosové mouky, 1/2 ČL prdopu bez fosfátů - bude to asi dost tuhé, přišlehám něco horké vody - musí to být husté, ale pohyblivé. Vmícháme (vařečkou) sníh a vylijeme na pečpapír na plech (toto bylo na 25 x 37). Stěrkou se pokusíme co nejrovnoměrněji rozprostřít až ke krajům a párkrát s tím plechem třískneme o linku, aby se ještě rozbily vzduchové bublinky.

  2. Pečeme 6-1O min na 18O°C (lepší v předehřáté troubě). Po upečení sloupnout papír, položit jej na korpus a zarulovat, nechat vystydnout. (nesmíme přepéct, jinak nepůjde srolovat - bude se lámat; pokud se to zadaří neroládově, nezoufejte - až to vychladne, tak to prostě řízněte napůl, dejte placky na sebe a máte čupr řezy)

  3. krém: 1 šlehačku do 3/4 tuha, zašlehat kostku tvarohu a případně trochu čekankového sirupu (tvaroh je přeci jen trochu navinulý)

    dokončení: rozrulujeme korpus, namažeme krém, posypeme borůvkami, zarulujeme a celou roládu omažeme zbylým krémem. Zdobíme dle libosti.

  4. tip1: šlehejte vše (sníh, žloutky, krém) na nízké otáčky - sice to o chvilinku déle trvá, ale výsledný šlehanec je kompaktní, bez té spousty vzduchu, co se tam dostane při rychlootáčkách (já opravdu šlehám na stupeň č. 1 - a celou roládu jsem měla od rozbití vajec po strčení do tašky za 45 minut)

    tip2: krém je jiný, pokud jej připravíte jen ze dvou šlehaček - pak je roláda opravdu jako peříčko - doporučuji vyzkoušet! Pokud Vám přijde moc řídký, vešlehejte k nim lučinu (já měla v lednici jen jednu šlehačku, proto to impro)

    no a že se může bobulovat dle libosti, to se ani říkat nemusí!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte