Rychlý recept na sušenky, které jsou vhodné na výlet či na Vánoce.
- 30m
- 15 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 kg |
1 kg |
40 g |
40 g |
50 g |
50 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Kešu ořechy namočíme do vody na 2 hodiny.
Potom ořechy rozsekame na hrubo, použila jsem v mixéru pulzovač, abych to nepřehnala a ořechy zůstaly viditelné.
-
Přidáme ostatní suroviny a spojíme v hutnější těsto.
Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a na hodinu necháme odpočinout v lednici.
-
Váleček krajíme na stejně široké plátky cca 1 cm a ještě dotvarujeme rukama a pokládáme na pečící papír.
-
Pečeme 10 min na 170 °C.
-
Jsou dobré při cestování, drží tvar a nedrobí se.
Makronutrienty
19%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 940 kJ | 796 kJ |
Kalorická hodnota | 225 kcal | 190 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,42 g
0,783 g |
6,28 g
0,663 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,742 SVJ | 0,628 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
5,51 g |
13,7 g
4,66 g |
Bílkoviny | 15,4 g | 13 g |
Sůl | 0,277 g | 0,234 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů