Když chcete potěšit návštěvu i sebe...
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vajíčka | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
kaviár červený
|
80 g |
máslo
|
2 lžíce |
sardelová pasta
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vajíčka uvaříme natvrdo Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
-
Rozstrouháme je a dobře našleháme s povoleným máslem, opatrně ochutíme sardelovou pastou. Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.
-
Na talíři je dozdobíme, servírujeme s čerstvým pečivem.
Makronutrienty
5%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 853 kJ | 693 kJ |
Kalorická hodnota | 204 kcal | 166 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,48 g
0,253 g |
1,2 g
0,206 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,148 SVJ | 0,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,5 g
5,68 g |
12,6 g
4,61 g |
Bílkoviny | 14,8 g | 12 g |
Sůl | 1,83 g | 1,49 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů