Další hospodská klasika - KAŤÁK na zelňáku :)
Spoustu inspirací můžete naleznout i zde:
https://www.instagram.com/p/CbUrp-ZLz6p/...
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřové maso
|
400 g |
cibule
|
1 kus |
červená paprika
|
1 kus |
žampiony čerstvé
|
10 kusů |
mrkev
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
4 kusy |
zelené fazolové lusky mražené
|
100 g |
rajský protlak
|
140 g |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
čekankový sirup
|
10 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
Zelňáky | |
kysané bílé zelí
|
500 g |
vajíčka
|
1 kus |
sýr eidam 45%
|
100 g |
mozzarella
|
1 kus |
česnek stroužky
|
3 kusy |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli, maso a zeleninu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka. Poté přidáme protlak a ještě dochutíme - chilli, sůl, pepř. Po vypnutí sporáku lehce dosladíme sirupem.
-
Všechno si smícháme dohromady a na plech s pečícím papírem vytvoříme placky. Pečeme na 170 stupňů do zezlátnutí.
Makronutrienty
26%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 481 kJ | 2 441 kJ |
Kalorická hodnota | 115 kcal | 584 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,16 g
2,27 g |
26,2 g
11,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,516 SVJ | 2,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,57 g
3 g |
38,4 g
15,2 g |
Bílkoviny | 7,27 g | 36,9 g |
Sůl | 3,58 g | 18,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů