Vynikající low carb karbanátky, vhodné i jako nízkosacharidová příloha.
Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 40m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
kapusta hlávková
|
1 kus |
cibule červená
|
1 kus |
sýr gouda
nastrouhat na jemno
|
60 g |
vajíčka
|
2 kusy |
mouka lněná
|
2 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
česnek sušený / granulovaný
|
1 lžička |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
olivový olej panenský
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kapustu jsem si rozdělila na jednotlivé listy, vykrojila jsem tvrdé části a dala do vroucí vody tak na 10 minut povařit. Pak jsem scedila a nechala vykapat vodu.
-
Listy jsem pokrájela na menší kousky a ještě v ruce hodně vymačkala přebytečnou vodu. Do větší mísy jsem dala vejce, kapustu koření, droždí, sýr a lžící všechno vymíchala až pak jsem dala mouku a zase vymíchala.
-
Rukama jsem dělala karbanátky(těsto trošku lepí) a každý kousek jsem obalila ve lněné mouce dala jsem na plech s pečícím papírem který jsem trošku potřela oliváčem a některé jsem si posypala lněným semínkem a na další jsem si dala kousek nivy,ale tohle není nutné.
-
Každý kus jsem postříkala lehce olejem a dala péct na 190 stupňů asi tak na 20-25 minut...prostě do zlatova.
Makronutrienty
37%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 314 kJ | 581 kJ |
Kalorická hodnota | 75 kcal | 139 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,66 g
1,16 g |
10,5 g
2,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,566 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,93 g
1,19 g |
7,26 g
2,21 g |
Bílkoviny | 5,85 g | 10,8 g |
Sůl | 0,237 g | 0,438 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů