- 3h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
olej řepkový
|
100 ml |
voda horká
|
100 ml |
cukr krupice
|
200 g |
hladká mouka pšeničná
|
100 g |
polohrubá mouka
|
100 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
cukr vanilkový
|
1 kus |
vajíčka
|
4 kusy |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
250 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
tvaroh měkký polotučný
|
1,5 kusů |
máslo
|
60 g |
cukr moučka
|
3 lžíce |
Navrch | |
jahody
|
250 g |
želé cukrárenské červené
|
12 g |
jahodová marmeláda
|
140 g |
Postup přípravy
-
Vše mixujeme a nalejeme do vysypané dortové formy /průměr 26cm/. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. /podle trouby/, dokud je to hotové, zkouším špejlí a podle barvy
-
Z mléka a vanilkového prášku si uvařím pudink. Ještě do horkého zašlehám máslo. Následně hned tvarohy a nakonec cukr dle chuti.
-
Krém natřu na vychladlý korpus, ten sem si pomazala domácí jahodovou marmeládou a pocákala jakýmkoliv likérem. Dám na chvíli ztuhnout do lednice. Až to trochu ztuhne, poskládám čerstvé jahůdky a zaleju želatinou /v 250ml vody rozmíchám želatinu v prášku - červenou, zahřeju, přivedu k varu a míchám cca 1min, zkouším na prstě, jestli tuhne. Odstavím z plotny a když je vlažná naleju na závěr na dort/. Dortík nechám ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
58%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 099 kJ | 1 843 kJ |
Kalorická hodnota | 263 kcal | 441 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,5 g
17,2 g |
47,7 g
28,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,85 SVJ | 4,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
2,93 g |
24,2 g
4,91 g |
Bílkoviny | 5,83 g | 9,78 g |
Sůl | 0,383 g | 0,642 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů