Sezóna jahod je v plném proudu, tak využijme čerstvého ovoce a upečme si nějaký osvěžující lowcarb dezert.
Více inspirace na https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
(zvlášť žloutky a bílky)
|
4 kusy |
máslo čerstvé
|
80 g |
erythritol, sukrin
|
4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
mandlová mouka
|
5 lžic |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
2 kusy |
zakysaná smetana
|
1 kus |
želatina
(zahřejeme se 2 lžícemi vody a necháme rozpustit, pak přidáváme dle potřeby do krému)
|
2 lžičky |
jahody
|
1 hrst |
Navrch | |
jahody
|
12 kusů |
Postup přípravy
-
Žloutky smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180° cca 25 minut.
-
Smetany vyšleháme s želatinou, přidáme zakysanou smetanu a nakonec přidáme na malé kousky nakrájené jahody.
-
Natřeme na korpus a ozdobíme jahodami, dáme do lednice vychladit.
Makronutrienty
17%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 978 kJ | 1 196 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 286 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,61 g
3,11 g |
6,86 g
3,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,561 SVJ | 0,686 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
10,2 g |
27,1 g
12,5 g |
Bílkoviny | 4,55 g | 5,56 g |
Sůl | 0,159 g | 0,194 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů