Jablečný koláč provoněný skořicí. Křupavé mandle, těsto nadýchané a vláčné.
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
jablka
|
4 kusy |
citrónová šťáva
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
125 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
skořice
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
cukr krupice
|
150 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
džus
|
3 lžíce |
rozpuštěné máslo
|
115 g |
cukr moučkový
na posypání
|
10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem si oloupala jablka a nakrájela je na kostičky. Dala jsem je do misky, kde jsem je zakápla šťávou z citronu, aby mi nezhnědla.
-
Do jiné mísy jsem nasypala hladkou mouku, ke které jsem přidala prášek do pečiva, skořici a sůl. Vše jsem promíchala.
-
V další míse, použijte nějakou větší, jsem do pěny vyšlehala vejce. K nim jsem přisypala krupicový a vanilkový cukr a vše jsem šlehala ještě další 2 minuty. Dále jsem přidala jablečný džus, rozpuštěné máslo a opět jsem vše prošlehala.
-
Dále jsem zašlehala moučnou směs a nakonec jsem přisypala jablka a vše jsem důkladně promíchala.
Těsto jsem rovnoměrně rozetřela do koláčové formy na jejíž dno jsem dala pečící papír.
Povrch těsta jsem zasypala mandlemi, které po upečení budou krásně křupat.
-
Koláčovou formu si dejte na plech, bude se vám lépe vytahovat z trouby.
-
Koláč jsem pekla v předehřáté troubě při 175°C 40 minut.
-
Po vychladnutí jsem koláč zasypala moučkovým cukrem.
Makronutrienty
72%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 859 kJ | 1 322 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 316 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,5 g
16,3 g |
45,3 g
25,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,95 SVJ | 4,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,89 g
5,13 g |
13,7 g
7,89 g |
Bílkoviny | 2,58 g | 3,97 g |
Sůl | 0,654 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů