Luxusni jablečná rychlovka
- 30m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
polohrubá mouka
|
200 g |
cukr krystal
|
200 g |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
olej řepkový
|
100 ml |
voda
|
100 ml |
Vrchní vrstva | |
jablka
|
1 000 g |
skořice
|
2 lžičky |
cukr vanilkový
|
1 kus |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
2 kusy |
voda
|
300 ml |
Postup přípravy
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a vodu. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny.
Zatím si připravíme vrchní náplň, kterou budeme ještě horkou nanášet na korpus.
Do vody vysypeme pudink a přidáme jablka smichana s cukrem a skořicí. Vaříme, az vznikne husta hmota. Po nanesení jablecne směsi se necha ztuhnout.
Makronutrienty
68%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 811 kJ | 910 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,9 g
11 g |
29 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,59 SVJ | 2,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,8 g
0,703 g |
11 g
0,789 g |
Bílkoviny | 2,26 g | 2,53 g |
Sůl | 0,357 g | 0,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů