Husí kaldoun z pomalého hrnce

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Husí kaldoun z pomalého hrnce

Polévka je hustá, vydatná, servírujeme jako samostatné jídlo.

Postup přípravy

  1. Skelet, křídla, krk, drůbky, mrkev, celer, petržel, cibuli, bobkový list, sůl a pepř dáme do pomalého hrnce, zalijeme vodou a pomalíme, až je maso i zelenina měkké a máme silný vývar (cca 7 hodin na L). Vývar přecedíme, necháme do druhého dne vychladnout a sebereme tuk. Maso obereme, drůbky nakrájíme. Kůži nepoužijeme, je moc tučná.

  2. Do vývaru vrátíme všechnu cibuli a zhruba 1/3 zeleniny. Zbylou zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Vývar přivedeme k varu, zahustíme hladkou moukou. Pak vše rozmixujeme do hladka.

  3. Polévku vrátíme na sporák, zjemníme smetanou, přidáme maso, drůbky a zeleninu- Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. Znovu povaříme a dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a muškátovým oříškem.

  4. Zvlášť (ne v polévce) uvaříme široké nudle.

    Polévku naservírujeme do misek, doprostřed přidáme kopeček nudlí a dozdobíme petrželovou natí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte